Första dagen på Irland - Dublin

Ett av mina drömresemål har länge varit Irland. I år blev drömmen sann och vi åkte till Irland för att fira Antons och min 30-årsdag.
Här kommer bilder från första dagen på ön som vi tillbringade i Dublin.
 
Temple bar söder om floden Liffey var absolut värt ett besök (eller två). Smetat med folk mitt på en vardag, livemusikunderhållning och himla gemytligt. Området är ett av Dublins mest populära.
 
Ölpaus för att vänta ut regnet som härjade ute på gatan.
 
Sweet Molly Malone står staty på Suffolk street. En av Irlands kanske kändaste visor handlar om henne. Det är osäkert dock om hon någonsin existerat. 
 
Ha'penny Bridge, en av Dublins mest fotograferade broar som går över floden Liffey.
 
Vi besökte också The National Leprechaun Museum of Ireland, ett lite annorlunda och kul museum som är väldigt passande för personer (läs mig) som har ett intresse för sägner och folktro. Guiden berättade med stor inlevelse om olika irländska väsen, t.ex. pysslingar. 
 
På kvällen hittade vi dessa två irrandes på gatan utanför vårt hotell. Antons föräldrar Stefan och Maud slöt upp till resesällskapet.
 
Middagen avnöjts på traditionella restaurangpuben The Celt. Väldigt trivsamt och fint ställe som kan rekommenderas. Där satt vi och bara söp in stämningen och var faschinerade av alla detaljer i inredningen. Där lärde vi oss också att lamb stew på Irland är vanlig köttsoppa och fish pie är fisk varvat med potatismos.
 
 
 
Allmänt | dublin, hapennybridge, ireland, irland, leprechaunmuseum, mollymalone, templebar, thecelt | | Kommentera |
Upp