Hundarnas facebook

Jag har gått och funderat mycket på det här med hundpromenader. När jag är ute med Greta på promenad, då är det ju nästan som att hon är inloggad på facebook, fast för hundar! När vi går ut på promenad, då är hon online. Det blir några gånger om dagen. Ibland bara några minuter och ibland en timme. Längs med vägen (nyhetsflödet) finns det många statusuppdateringar och inlägg. Hon läser statusuppdateringar: där en annan hund har kissat, där kan hon läsa om hur den andra hunden mår, ålder, kön osv. Ibland har någon till och med bifogat en bild (bajs) där man också kan få veta annat smått å gott som vad den andra hunden ätit till lunch dagen innan, hur han/hon mår osv. Hundar kan säkert läsa av mer av dessa statusuppdateringar än vad vi någonsin kan förstå. 

Vi säger att Greta har träffat en chihuahuahane för någon dag sedan. När vi är ute och går hittar Greta och läser hans senaste statusuppdatering i nyhetsflödet: ”Hej! Idag känner jag mig lite hängig. Men jag är ju trots allt ingen ungdom mera.” Sen kanske Greta till och med kommentarar den eller bara ”gillar” den genom att slänga en liten drill på sidan om.

Sen är det väl mycket ”dating” på gång i nyhetsflödet också. Hanhundarna bombaderar tikarna med statusuppdateringar om hur starka, friska och hur passande de skulle bli som pappa till kommande valpar. Tikarna skriver inlägg och lockar hanhundarna när de börjar bli redo för valptillverkning.

Men den största skillnaden på människornas Facebook och hundarnas ”nosebook” är ju att de faktiskt kan träffas fysiskt på riktigt då de är online plus att de rör på sig på samma gång. Nosebook är nog bättre än Facebook!

 

 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp