Smågrejer i plotterhög på hatställen


Det här behöver jag inte längre/vill jag inte ha/vet jag inte var jag ska göra av/orkar jag inte ta rätt på så därför lägger jag det här. På den lilla avstjälpningsplatsen, uppsamlingsplatsen. Kan vara bänken i hallen, på hyllan vid garderoberna, på köksbordet, på fönsterbrädorna.

Citat ur Mia Skäringers bok -som jag glömde kvar på Åland. Jag riktigt anstängde mig för att INTE läsa ut den då jag var där, så att jag skulle ha något kul att läsa på vägen upp till Vasa. Mia Skäringer skriver på ett sånt bra sätt. Hon blandar negativa saker ur livet, riktigt deppiga och sorgliga saker med humor och sarkasm och man känner ofta igen sig i hennes funderingar. Det är en sån bok som man bara längtat efter att få läsa hela sitt liv. (Båda böckerna. Läste hennes första bok de första dagarna jag var på Åland och köpte den andra och började på med den sen direkt efter.)
.
Men visst stämmer det att man har sina smågrejer i plotterhög på hatställen? Ett typiskt sånt ställe är i min skrivbordslåda, men det finns nog fler såna hatställen. Vad ska jag göra med den här? Äh, jag lägger den i skrivbordslådan. Jag behöver det aldrig, skulle lika bra kunna slänga det, men har inte hjärta till det. Man KAN ju behöva det pånytt. Liksom, klart jag kommer att ha nytta av mina söndertrampade glasögon. Eller? Kan man inte bara röja upp, slänga och låta skrivbordlådan vara ett trevligt litet ställe att öppna och kika in i där det bara finns viktiga saker som pass, plånbok osv.
.
I-landsproblem!
Allmänt | | Kommentera |
Upp